Som uppladdning för Food Jam på Ystad Summit kommer vi att få träffa några av de fantastiska kockar som kommer att vara på eventet. Först ut är Österlenprofilen Emil Andersson från Bobergs på Hamngården!

Hej Emil, berätta om din matlagningsresa!

− Den började med att jag och en barndomskompis skulle jobba ihop på restaurang. Han läste till kock och några år senare började jag på hotell och restaurang-linjen och tyckte det var jättekul även om vi fortfarande inte har jobbat ihop. Sedan dess har det bara varit det som gäller. För några år sedan var jag trött på yrket men så hittade jag hamngården här i Brantevik där jag bor och då fick jag en nytändning.

Vad är er profil på Bobergs på Hamngården?

− Det ska var gott, vackert och kvalitet på råvaran! Vi har vår avsmakningsmeny som heter Smakresan som är en upplevelse under en helkväll. Sedan har vi även en a la carte meny där du väljer fyra rätter och äter.

Vad har för du för matfilosofi?

− Varje dag ska man lära sig något nytt! Det är alltid mitt mål och jag gillar att testa, testa, testa och pusha, pusha, pusha.

Vad ser du fram emot med Food Jam?

− Det ska bli kul med miljöombyte, att få träffa kollegor och testa nya råvaror!

Om Food Jam: Smaka på framtidens mat

Vad för framtidsmat kan kända lokala kockar och råvaruleverantörer skapa tillsammans? Det kommer du att kunna få veta! För första gången bjuder vi nämligen in allmänheten till att få äta slutresultatet på en lunch den 6:e klockan, det kommer vara två sittningar, en börjar 12:00, den andra 12:30. Lunchen kostar 150 SEK per person och måste bokas och betalas i förväg på grund av begränsat antal platser, du anmäler dig här: Jag vill smaka framtidens mat