Vi ska få träffa ytterligare en av Österlens fantastiska kockar som också ska vara med på Food Jam på Ystad Summit, nämligen Isabel Brummer som driver Tastecelebration Residence i Brösarp.

Hej Isabel, berätta om din matlagningsresa!

− Jag startade bloggen Tastecelebration för tio år sedan som jag startade när jag bodde i Holland. Allteftersom bloggen växte fick jag alltfler uppdrag såsom kurser och arbete med olika kokböcker. Efter några år fick vi möjligheten att komma till det här fantastiska huset som är en gammal jägmästarbostad, nära Christinehovs slott. Här kunde vi genomföra alla våra planer! Vi började med att öppna en restaurang och ett litet gårdshotell och under dessa sju år har vi vuxit och utvecklats vidare. Nu har vi även en smakbutik med en massa kryddor, teer och egenimporterade, roliga smaksättare, en Flowerbar och ett Big Green Egg showroom. Jag håller dessutom matlagningskurser för både skolor, professionella kockar och privatpersoner samt föreläser om grön, kul mat. 

Vad är er profil på Tastecelebration Residence?

− Jag är specialist på grön, rolig mat och på vår restaurang serverar vi finlirs-mat på växtbaserat vis.

Vad har för du för matfilosofi? 

− Mat är ingen religion som man måste slaviskt följa, vi lagar rolig mat baserat på grönt från hela världen för att det är jäkligt gott! Det borde vara det som är det viktiga istället för att fastna i gammalt tänk om vad maten är eller borde vara. De flesta av våra gäster på vår restaurang är helt vanliga köttätare som tycker det är spännande att prova ett annat gott alternativ oavsett inriktning av mat.

Vad ser du fram emot med Food Jam?

− Jag var med i våras och gjorde rätter på temat tång, det var roligt! Denna gången är kombinationen ungdomar och framtidens mat spännande tycker jag. Och jag har tänkt på detta inför eventet: “Vad är framtidens mat?” Förhoppningsvis grön utifrån de råvaror vi har nära. Jag ser framemot att få arbeta tillsammans med unga kockar och naturligtvis etablerade kockar från andra restauranger och komma fram till spännande, kreativa resultat som vi ska servera. Det ska bli riktigt kul!

Om Food Jam: Smaka på framtidens mat

Vad för framtidsmat kan kända lokala kockar och råvaruleverantörer skapa tillsammans? Det kommer du att kunna få veta! För första gången bjuder vi nämligen in allmänheten till att få äta slutresultatet på en lunch den 6:e klockan, det kommer vara två sittningar, en börjar 12:00, den andra 12:30. Lunchen kostar 150 SEK per person och måste bokas och betalas i förväg på grund av begränsat antal platser, du anmäler dig här: Jag vill smaka framtidens mat