Den 4:e till den 6:e september är det återigen dags för Ystad Summit och i år kommer vi att vara med och arrangera ett Food Jam. Vad för framtidsmat kan kända lokala kockar och råvaruleverantörer skapa tillsammans? Det kommer du att kunna få veta! För första gången bjuder vi nämligen in allmänheten till att få äta slutresultatet på en lunch den 6:e klockan, det kommer vara två sittningar, en börjar 12:00, den andra 12:30.
Food Jam: Smaka framtidens mat!
Food Jam är ett kreativt och unikt matmöte där lokala framstående kockar, gymnasieelever från Ystads Gymnasiums restauranglinje och råvaruleverantörer ses under två dagar för att innovera utifrån en råvarukorg med temat Framtidens mat. Planerat innehåll är exempelvis:
- Syrsknäcke och syrsmjöl från Eatem
- Färskplockad tång från Marint centrum
- Odlad fisk från Gårdsfisk
- Skalade och oskalade hampafrön och hampaolja från Svensk Hampaindustri
- Inomhusodlad basilika och lokaltillverkad pesto på basilika, ramslök, pepparrot från Davidstorps kryddgård
- Fermenterad ramslök och olika typer av surkål från Syrat och sånt i Tomelilla
- Basgrönsaker i säsong
- Med mera!
Parallellt med matlagningen pågår också ett dryckesjam där olika sorters dryck kommer att matchas efter maten som lagas.
Vad slutresultatet blir? Det märker vi på lunchen den 6 september där du som besökare kan få äta framtidens mat. Lunchen kostar 150 SEK per person och måste bokas och betalas i förväg på grund av begränsat antal platser, du anmäler dig här: Jag vill smaka framtidens mat